بهترین فایلهای ناب و ویژه

 

نقش مکمل گیاه دارویی رزماری یا ویتامینE بر عملکرد و بهبود کیفیت و ماندگاری گوشت در جوجه های گوشتی

در این آزمایش اثرات سطوح مختلف پودر برگ خشک شده گیاه دارویی رزماری (300 ،500 و 700 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و ویتامین E (400میلی گرم درکیلوگرم جیره) بر عملکرد جوجه های گوشتی وکیفیت و ماندگاری گوشت از14 تا 42 روزگی مورد بررسی قرارگرفت


مشخصات فایل

تعداد صفحات 72
حجم 1 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی docx
دسته بندی مهندسی کشاورزی


توضیحات کامل

نقش مکمل گیاه دارویی رزماری یا ویتامینE  بر عملکرد و بهبود کیفیت و ماندگاری گوشت در جوجه های گوشتی

 

در این آزمایش اثرات سطوح مختلف پودر برگ خشک شده گیاه دارویی رزماری (300 ،500 و 700 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و ویتامین E (400میلی گرم درکیلوگرم جیره) بر عملکرد جوجه های گوشتی وکیفیت و ماندگاری گوشت از14 تا 42 روزگی مورد بررسی قرارگرفت. 200 قطعه جوجه خروس گوشتی به 5 تیمار آزمایش اختصاص داده شدند و هر تیمار شامل 4 تکرار و درهر تکرار 10 قطعه جوجه گوشتی قرار داده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید و تیمارها به مدت 4 هفته با جیره آزمایشی تغذیه شدند و به صورت هفتگی ارزیابی و مقایسه شدند. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش سطح پودر خشک شده برگ گیاه دارویی رزماری در جیره جوجه های گوشتی، میانگین وزن زنده جوجه ها، افزایش وزن و مصرف خوراک در جوجه ها به طور معنی داری افزایش یافت ، اما ضریب تبدیل تغییر چندانی نداشت، البته در مجموع بهبود ضریب تبدیل مشاهده شد. سطح گلوتامیک پیرووات ترانس آمیناز کبدی نیز با افزایش سطح رزماری و ویتامین E کاهش یافت. افزودنی های فوق  بر چربی محوطه بطنی و وزن لاشه شکم خالی تاثیر گذار بود و افزایش معنی داری با افزایش سطوح رزماری و افزودن ویتامین  E مشاهده شد. با افزودن ویتامین E و پودر رزماری کیفیت لاشه و خواص حسی گوشت (تردی، شکنندگی، طعم و بو) بهبود یافت و اکسیداسیون چربی ها به تعویق افتاد، در نتیجه ماندگاری گوشت افزایش یافت. غلظت مالون دی آلدهید و عدد TBA در هر سه حالت تغییرات گوشت کاهش یافت و نقش ویتامین E موثر تر بوده است. از نظر اقتصادی در بین تیمارهای مختلف، تفاوت قابل توجهی از نظرهزینه تمام شده وزن نهایی مشاهده شد وکاهش هزینه با افزودن پودر رزماری و ویتامین E به جیره نسبت به گروه شاهد مشاهده شد،که تاثیر مثبت برگ گیاه دارویی رزماری و ویتامین E در تغذیه جوجه های گوشتی را نشان می دهد.

کلیدواژه: پودر برگ رزماری، ویتامینE، اکسیداسیون چربیها، عملکرد جوجه های گوشتی،

کیفیت گوشت.

 

 فهرست

 

فهرست مطالب.......................................................................................................................ا فهرست جداول....................................................................................................................ج

فهرست شکل ها...................................................................................................................ح

فصل اول پیشگفتار

1-1-  مقدمه.............................................................................................................................2

1-2- هدف از انجام این آزمایش..............................................................................................4

فصل دوم -  بررسی منابع

2-1- عوامل فرآیند اکسیداسیون...............................................................................................6

2-2- فساد چربی.......................................................................................................................6

2-3- آنتی اکسیدانها.................................................................................................................8

2-3-1- انواع آنتی اکسیدانها.....................................................................................................8

2-3-1-1- انواع آنتی اکسیدانهای سنتزی یا مصنوعی................................................................8

2-3-2- عوامل پراکسیداسیون...................................................................................................9

2-3-2-1- فعالیت رادیکالهای آزاد...........................................................................................9

2-3-2-2- تشکیل رادیکالهای آزاد..........................................................................................9

2-3-2-3- مراحل تشکیل رادیکالهای آزاد بر اثر اکسیداسیون چربی.......................................10

2-3-2-3-1- مرحله شروع واکنش.........................................................................................10

2-3-2-3-2- مرحله گسترش.................................................................................................10

2-3-2-3-3- مرحله پایانی.....................................................................................................10

2-3-3- مکانیسم عمل آنتی اکسیدانها.....................................................................................10

2-3-3-1- شکستن زنجیره.....................................................................................................10

2-3-3-2- راه بازدارنده..........................................................................................................11

2-4- گیاه شناسی رزماری.......................................................................................................12

2-4-1- اختصاصات رده بندی تیره نعناعیان.............................................................................12

2-5- خصوصیات عمومی خانواده نعناعیان..............................................................................12

2-6- خصوصیات اختصاصی رزماری......................................................................................13

2-7- ترکیبات شیمیایی رزماری..............................................................................................13

2-8- خواص روغن فرار.........................................................................................................14

2-9- بازده اسانس حاصل از برگ گیاه رزماری......................................................................14

2-10- اثر ضد میکروبی رزماری.............................................................................................14

2-11- اثر آنتی اکسیدانی رزماری...........................................................................................15

2-12- روش های تعیین سطوح آنتی اکسیدانهای رزماری........................................................16

2-13- ویتامین E....................................................................................................................17

2-13-1- خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E ..........................................................................17

2-13-2- مواد ضد ویتامین E..................................................................................................18

2-14- موارد مصرف رزماری و ویتامین E در تغذیه دام...........................................................18

2-15- مزایای استفاده از رزماری به عنوان طعم دهنده در صنعت طیور.....................................19

2-16- تاثیر طعم دهنده های خوراک بر روی کیفیت گوشت..................................................20

2-17- بررسی تحقیقات انجام شده پیرامون استفاده از رزماری و ویتامین E درجیره های غذایی طیور.......................................................................................................................................21

فصل سوم -  مواد و روشها

3-1- زمان ومحل آزمایش......................................................................................................25

3-2- مشخصات سالن انجام آزمایش.......................................................................................25

3-3- آماده سازی سالن پرورش..............................................................................................25

3-4- رعایت پیشگیری از بیماریها در طول دوره پرورش..........................................................26

3-5- تهیه جوجه ها و نحوه انتقال آنها به سالن مرغداری..........................................................26

3-6- برنامه های مدیریتی کنترلهای روزانه...............................................................................26

3-6-1- کنترل دمای سالن......................................................................................................26

3-6-2- کنترل رطوبت...........................................................................................................26

3-6-3- کنترل تهویه..............................................................................................................27

3-6-4- کنترل سیستم روشنایی...............................................................................................27

3-6-5- کنترل سیستم آبخوریها..............................................................................................27

3-6-6- کنترل مصرف آب و دان...........................................................................................28

3-6-7- برنامه واکسیناسیون....................................................................................................28

3-6-8- تهیه مواد اولیه خوراک پایه........................................................................................28

3-7- تهیه پودر گیاه دارویی رزماری و ویتامین E....................................................................28

3-8- تعیین مواد متشکله پودر رزماری در آزمایشگاه...............................................................29

3-8-1- برآورد بازده استخراج................................................................................................29

3-9- نتایج مربوط به تعیین مواد مغذی گیاه دارویی رزماری....................................................30

3-10- تعیین مواد مغذی گیاه رزماری در آزمایشگاه................................................................31

3-11- جیره ها و مواد خوراکی مورد استفاده..........................................................................31

3-12- صفات مورد اندازه گیری.............................................................................................33

3-12-1- افزایش وزن جوجه ها..............................................................................................33

3-12-2- خوراک مصرفی......................................................................................................33

3-12-3- ضریب تبدیل غذایی................................................................................................33

3-12-4- مقادیر وزنی قسمتهای مختلف لاشه..........................................................................33

3-12-5- اندازه گیری خصوصیات کیفی گوشت....................................................................34

3-12-6- فرا سنجه های خونی................................................................................................34

3-12-7- اندازه گیری مقداراسید تیو باربیتوریک)   (TBA.....................................................34

3-12-7-1- محاسبه  TBAبا روش Lunch & Feri................................................................34

3-12-7-2- محاسبه اسید تیوباربیتوریک (TBA ) به روش تارلادجیس....................................35

3-13- برآورد اقتصادی..........................................................................................................36

3-14- طرح آماری و روش تجزیه و تحلیل.............................................................................36

فصل چهارم نتایج و بحث

4-1- وزن بدن........................................................................................................................38

4-2- افزایش وزن...................................................................................................................42

4-3- خوراک مصرفی............................................................................................................43

4-4- ضریب تبدیل.................................................................................................................45

4-5- وزن لاشه و اندام ها........................................................................................................46

4-6- فرا سنجه های خونی......................................................................................................47

4-7- تخمین ارزش اسید تیوباربیتوریک (TBA)......................................................................48

4-7-1- محاسبهTBA  درگوشت تازه.....................................................................................48

 4-7-2- محاسبه TBAدر گوشت منجمد پس از دو هفته انجماد.............................................49

4-7-3- محاسبه TBAدرگوشت منجمد پس از رفع انجماد و پس از حرارت دادن...................49

4-8- برآورد اقتصادی.............................................................................................................51

نتیجه گیری کلی................................................................................................................52

پیشنهادات.............................................................................................................................52

فصل پنجم   منابع و ضمائم

منابع........................................................................................................................................54

چکیده انگلیسی.......................................................................................................................62

فهرست جداول

جدول 3-1. مواد مغذی گیاه دارویی رزماری...........................................................................30

جدول 3-2. اقلام خوراکی و ترکیبات شیمیایی جیره ها در دوره پیشدان و رشد........................32

جدول و نمودار 4-1. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین E بر وزن بدن جوجه های گوشتی در طی دوره های مختلف پرورش (گرم در روز).........................................................41

جدول و نمودار 4-2. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین E بر افزایش وزن جوجه ها در طی دوره های مختلف  پرورش (گرم/روز/جوجه ).............................................................42

جدول و نمودار 4-3. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین E بر خوراک مصرفی جوجه های گوشتی در طی دوره های مختلف پرورش (گرم/روز/جوجه )..........................................44

جدول و نمودار 4-4. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین E برضریب تبدیل جوجه های گوشتی در طی دوره های  مختلف پرورش..............................................................................45

جدول 4-5. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین  Eبر وزن نسبی قسمتهای مختلف لاشه

جوجه های گوشتی (درصد )...................................................................................................46

جدول 4-6. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین  Eبرفرا سنجه های خونی جوجه های گوشتی....................................................................................................................................47

جدول و نمودار 4-7. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین E در جیره غذایی بر میزان TBA و تغییرات اکسیداسیون چربیها به صورت مقداری از مالون دی آلدهید ( میلی گرم بر کیلو گرم ) در گوشت تازه،گوشت منجمد پس از دو هفته انجماد( 18- درجه سانتی گراد ) و پس از بررسی گرمایی (80 درجه سانتیگراد، 15 دقیقه)........................................................................50

جدول4-8. اثرات سطوح مختلف پودر رزماری و ویتامین E بر هزینه یک کیلوگرم وزن زنده تولید شده در تیمارها به ازای دان مصرفی (تومان)....................................................................51

فهرست شکل ها

شکل 2-1. نمای اکسیداسیون چربی ها....................................................................................11

شکل 2-4. گیاه دارویی رزماری..............................................................................................12

شکل2-2. ترکیبات اصلی برگ گیاه دارویی رزماری...............................................................13

شکل 2-2. مکانیسم اسید کازئیدکارنوزیک و ساختمان مولکولی اسید رزمارینیک...................16

شکل 3-1. نمای واحد استخراج روغن های فرار از گیاه رزماری..............................................30

شکل 3-2. آزمایش اسید تیوباربیتوریک به روش تارلادجیس و همکاران.................................36


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی