بهترین فایلهای ناب و ویژه

 

اثر نمره وضعیت بدنی در شروع دوره انتقال و مکمل های آنتی اکسیدان بر تنش های اکسیداتیو و بروز بیماری های متابولیک در گاوهای شیری پر تولید

این مطالعه با هدف بررسی اثر نمره وضعیت بدنی و مصرف مکمل سلنیوم – ویتامین E بر تولید و ترکیب شیر، فراسنجه­های خون و بروز بیماری­های متابولیک در گاوهای پرتولید هلشتاین طراحی و اجرا شد


مشخصات فایل

تعداد صفحات 84
حجم 0 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی docx
دسته بندی مهندسی کشاورزی


توضیحات کامل

اثر نمره وضعیت بدنی در شروع دوره انتقال و مکمل های آنتی اکسیدان بر تنش های اکسیداتیو و بروز بیماری های متابولیک در گاوهای شیری پر تولید

 

این مطالعه با هدف بررسی اثر نمره وضعیت بدنی و مصرف مکمل سلنیوم – ویتامین E بر تولید و ترکیب شیر، فراسنجه­های خون و بروز بیماری­های متابولیک در گاوهای پرتولید هلشتاین طراحی و اجرا شد. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 2×2 با تعداد 136 راس گاو چند شکم زایش از ابتدای دوره انتقال تا 3 ماه پس از زایش انجام شد. تیمار­ها شامل 1) نمره وضعیت بدنی 4 همراه با تزریق مکمل سلنیوم ­ویتامین E 2) نمره وضعیت بدنی 4 بدون تزریق مکمل سلنیوم – ویتامین E 3) نمره وضعیت بدنی 5/3 همراه با تزریق مکمل سلنیوم – ویتامین E 4) نمره وضعیت بدنی 5/3 بدون تزریق مکمل سلنیوم - ویتامین E بودند. نمره وضعیت بدنی گاوها هر 3 هفته یک بار با استفاده از دستگاه اولتراسونوگرافی و روش چشمی اندازه گیری شد. جهت بررسی فراسنجه­های خونی در زمان زایش و هفته­های 2، 4 و 6 پس از زایش از سیاهرگ دمی خونگیری شد. موارد بروز بیماری­ها با بررسی علایم و تشخیص دامپزشک فارم ثبت شد. تولید و ترکیب شیر به صورت رکورد ماهانه از اطلاعات مربوط به رکورد روز آزمون شیر در 6 ماه اول شیردهی به دست آمد. نتایج نشان داد گاوهای با نمره وضعیت بدنی 4 تولید شیر بالاتری (05/0P<) نسبت به دیگر تیمارها داشتند و نسبت چربی به پروتئین در تیمارهای دریافت کننده مکمل سلنیوم – ویتامین E در مقایسه با تیمارهای دیگر بیشتر (05/0P<) بود. همچنین دام­های دریافت کننده تیمارهای مکمل سلنیوم – ویتامین E، میزان پروتئین کل و آلبومین سرم بیشتری (01/0P<) نسبت به دیگر تیمارها داشتند. دمای رکتوم در فاصله­ی 2 هفته پس از زایش در گاوهای با نمره وضعیت بدنی متوسط بیشتر (05/0P<) بود. برگشت پذیری رحم بین تیمارها اختلاف معنی­داری نشان نداد. تزریق مکمل سلنیوم – ویتامین E علیرغم تاثیر بر بهبود وضعیت سلامت حیوان، تاثیر معنی­داری بر موارد بروز بیماری نداشت.

واژه­های کلیدی: نمره وضعیت بدنی، مکمل سلنیوم ­ویتامینE، بیماری­های متابولیک، فراسنجه­ های خون

 

فهرست مطالب

 

چکیده.........1

فصل اول: مقدمه. 2

1-1- کلیات... 2

1-2- اهداف... 3

فصل دوم: بررسی منابع. 4

2-1- نمره وضعیت بدنی.. 4

2-2- تعیین نمره وضعیت بدنی با روش اولتراسونیک.... 5

2-3- دقت اندازه گیری ضخامت چربی پشت با روش اولتراسونوگرافی.. 6

2-4- بالانس انرژی.. 7

2-5- نمره وضعیت بدنی ایده آل در طول دوره شیردهی.. 10

2-6- تاثیر نمره وضعیت بدنی بر تولید و ترکیب شیر. 11

2-7- فیزیولوژی متابولیسم لیپد. 13

2-7-1- مکانیسم های همواستاتیک و همورتیک.... 14

2-8- متابولیسم لیپید. 15

2-8-1- لیپوژنز. 16

2-8-2- لیپولیز. 16

2-9- متابولیسمNEFA.. 17

2-10- استرس اکسیداتیو. 18

2-10-1- آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو. 19

2-11- نقش NEFA در استرس اکسیداتیو. 20

2-12- سلنیوم. 20

2-13- ویتامین E.. 20

2-14- بیماریهای متابولیک.... 21

2-15- تب شیر. 22

2-15-1- عوامل موثر در ابتلا به تب شیر. 22

2-16- کتوز. 23

2-16-1- رابطه کتوز و نمره وضعیت بدنی.. 23

2-17- کبد چرب... 24

2-17-1- عوامل موثر در بروز کبد چرب... 26

2-17-2- پیشگیری از بروز کبد چرب... 27

2-18- جابجایی شیردان. 27

2-18-1- جابجایی شیردان و نمره وضعیت بدنی.. 27

2-18-2- درمان جابجایی شیردان. 28

2-19- جفت ماندگی.. 28

2-20- متریت و اندومتریت... 29

2-21- ورم پستان. 29

2-21-1- نمره وضعیت بدنی و ارتباط آن با ورم پستان. 30

2-21-2- استرس اکسیداتیو و رابطه آن با ورم پستان. 30

فصل سوم : مواد و روش ها 31

3-1- مکان و زمان اجرای طرح.. 31

3-2- انتخاب واحدهای آزمایشی.. 31

3-3- تیمارهای آزمایشی.. 31

3-4- اندازه گیری صفات... 32

3-4-1- نمره وضعیت بدنی.. 32

3-4-2- دمای رکتوم. 32

3-5- ثبت اطلاعات مربوط به بیماریها 32

3-6- خون گیری.. 33

3-7- جیره­های غذایی.. 33

3-8- نمونه برداری نمونه شیر. 36

3-9- تجزیه آماری داده­ها 36

فصل چهارم: نتایج و بحث.. 39

4-1- نمره وضعیت بدنی و تغییرات آن در طول دوره آزمایشی.. 39

4-2- تولید و ترکیب شیر. 42

4-2-1- تولید شیر. 42

4-2-2- چربی شیر. 44

4-2-3- پروتئین شیر. 46

4-2-4- نسبت چربی به پروتئین شیر. 48

4-2-5- شمارش سلولهای بدنی موجود در شیر. 50

4-3- فراسنجه­های خونی.. 52

4-3-1- غلظت پروتئین کل سرم. 52

4-3-2- غلظت آلبومین سرم. 53

4-3-3- غلظت گلوبولین سرم. 54

4-3-4- نسبت آلبومین به گلوبولین.. 55

4-3-5- غلظت آلکالین فسفاتاز سرم. 56

4-3-6- غلظت آسپارتات آمینو ترانسفراز سرم. 58

4-3-7- همبستگی فراسنجه های خونی.. 59

4-4- برگشت پذیری رحم.. 59

4-5- تغییرات دمای رکتوم. 60

4-6- بیماریهای متابولیک.... 62

4-6-1- کتوز. 63

4-6-2- کبد چرب... 63

4-6-3- جابجایی شیردان. 63

4-6-4- تب شیر. 64

4-7- بیماری های عفونی.. 64

4-7-1- ورم پستان. 64

4-7-2- جفت ماندگی.. 65

4-7-3- متریت... 65

4-7-4- اندومتریت... 66

4-8- همبستگی بروز بیماری ها 66

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات.. 68

5-1- نتیجه گیری کلی.. 69

5-2- پیشنهادات... 69

منابع ........70


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۸/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی